Media

KNKV Group Raikan ‘Selebriti’ Akhirat Dengan Sumbangan Baju Melayu Menjelang Aidilfitri

SHAH ALAM: Seramai 27 anak-anak pelajar tahfiz dari Maahad Tahfiz Al-Munawwarah telah menerima sumbangan sepasang baju melayu yang ditempah khas beserta wang saku raya seusai waktu Asar dari syarikat pengiklanan terkemuka tempatan KNKV Group dalam satu majlis sederhana dalam ruang solat Masjid Al Munawwarah, Taman Bunga Negara, Shah Alam pada Khamis, 4 April 2024.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan KNKV Group, Profesor Adjung Tuan Haji Adam Richman, melalui sumbangan ini, diharapkan anak-anak Huffaz ini sudi untuk mendoakan warga kerja KNKV Group supaya memperoleh ketajaman ilmu dan kefahaman seperti mereka. Bagi beliau, darjat dan martabat anak-anak Huffaz ini adalah eksklusif dan mereka ternyata daripada golongan yang telah dipilih oleh Allah SWT.

“Di bulan Ramadan yang penuh barakah ini, kami meraikan golongan ‘selebriti’ ini kerana mereka adalah bakal-bakal agamawan, bakal-bakal ilmuan. Kalau di dunia, ada pelbagai pangkat gelaran contohnya Dato’, tetapi di akhirat kelak, mereka ini lah ummah yang bergelar Dato’ apabila mereka diangkat darjat mereka oleh Allah SWT sebagai al-Hafiz,” jelas beliau.

Nazir Masjid Al Munawwarah, Al Fadhil Ustaz Muhaiyat bin Haji Husin dalam ucapannya mengalu-alukan sumbangan ini dan mengucapkan ribuan terima kasih kepada KNKV Group kerana telah sudi memilih Maahad Tahfiz Al-Munawwarah serta turut mendoakan semoga Allah SWT memberkati syarikat ini serta terpelihara daripada azab api neraka.

“Apabila mereka menerima sumbangan sebegini, pastinya akan memberikan semangat untuk anak-anak tahfiz kita untuk membaca dan menghafaz Al-Quran. Insya-Allah pahala itu akan terus mengalir selama mana mereka membaca Al-Quran kepada yang telah menyumbang dan memberi bantuan kepada anak-anak kita yang sedang menghafal Al-Quran dan yakinlah kita akan beroleh ganjaran juga di akhirat kelak,” doa Ustaz Muhaiyat.

Turut hadir dalam majlis sama adalah barisan kepimpinan KNKV Group termasuk Ketua Pegawai Operasi Kumpulan KNKV Group Puan Sakinah Rahman, ahli jawatankuasa Masjid Al Munawwarah, Skuad Pemuda Masjid Al Munawwarah dan Al Fadhil Ustaz Azam selaku pengacara majlis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button